streda 7. novembra 2012

Darjeeling Phoobsering FTGFOP-1 Organic First Flush 2012

Dnes sa nedalo čajovať vonku na terase. Jednak že nebolo dobré počasie a jednak že som mal veľa práce. Tak som si povedal, no čo, prvý čaj ktorý som si vybral čo chcem vyskúšať z Darjeeling First Flush 2012 – set 5 vzoriek po 15 gramov ktoré sú v nomáde z tohtoročnej ponuky prvozberových čajov z Darjeelingu + bonus DJ Tumsong AF 2011 ma bude musieť počkať do zajtra. Ale ako sa vraví, keď človek myslí pozitívne aj keby ho malo v ten deň urvať od zlosti, tak sa všetko poobede na dobre obráti. Teda neviem či sa toto zrovna hovorí, ale dnes to tak bolo.
 

Sedím u Vlada ako zachytávač a rozmaznaný čajovník, pretože prípravu si na svoje ramená zobral on. Aspoň dnes nebudem pri fotení jednou rukou a nalievaní druhou, plytvať čajom a rozlievať kade hentade po stole. 


Vôňa zaujme hneď. Krásna citrusová, ako je už dobrým zvykom. 


Farba čaju je sýto žltá. Chuť prvého nálevu po 1 minútovom lúhovaní, je slabá. Druhý nálev sme teda zvolili 2 minúty.  

 
Tu sa už fešáčisko prejavil. Pekná citrusová chuť, mierne prepletená kvetinovou. Tento čaj treba určite nechať troška dlhšie lúhovať, netreba sa toho báť lebo je veľmi jemný. Teda pokiaľ má niekto rád jemné čaje, tak je všetko ourajt. Phoobserin je určite veľmi príjemný čaj, cez to všetko však stále naším favoritom zostáva Castleton Moonlight 2012.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára